top of page

Varför breathwork?

Breathwork, eller Pranayama, har sina rötter i både buddhismen och yogan. Det finns många olika tekniker och syftet med dessa är att lära sig kontrollera och reglera andetaget för att uppnå positiva hälsoeffekter. Mentalt, fysiskt såväl som spirituellt. Under 60-talet föddes Holotropic Breathwork, genom att man började experimentera med olika andningstekniker i försök att hitta naturliga metoder för att nå ett högre medvetandetillstånd. Denna teknik expanderar inte bara ditt medvetande, utan stärker också ditt välbefinnande.


Mängden forskning om Breathwork och dess fördelar är idag omfattande. Det har under de senaste 70 åren vuxit till en bevisad metod för att förbättra människors hälsa på många plan. Listan över de positiva effekterna kan göras lång. Rent fysiskt kan du förvänta dig sänkt blodtryck och förbättrad cirkulation, stärkt lungkapacitet, minskade stresshormoner i kroppen, bättre immunförsvar och djupare sömn, för att nämna några. På ett mentalt och emotionellt plan kan Breathwork hjälpa dig i din personliga utveckling och få dig att känna dig lyckligare, kreativare, mer självmedveten och ge dig ett ökat självförtroende. Många upplever en ökad stresstålighet och får lättare att hitta fokus i vardagen. 


Det bästa sättet att förstå potentialen med Breathwork är att prova själv. Här är en kortare, men ack så kraftfull, guidning för dig att börja din resa och ditt utforskande med.

Info: Video

Varför meditation?

Meditation har ökat i popularitet de senaste åren, men är något som människan hållit på med sedan 5000 år f.Kr. Att det fått en sån uppsving har vi förmodligen yogan att tacka för. Att meditera hjälper oss att få ett nytt, positivare perspektiv på livet och ökar vår medvetenhet. Många tror att målet är att stänga av sina känslor och tankar, men det handlar egentligen mer om att lära sig observera och acceptera dem. Ju mer erfaren man blir, desto mer börjar man förstå sig själv, sina tankar och sina känslor, vilket medför en känsla av lugn och välbefinnande. Kort och gott, meditation hjälper till med stresshantering. 

Stress, på en rent fysisk nivå, stimulerar nervsystemet och gör att stresshormoner utsöndras i kroppen. Dessa kan ha en negativ påverkan på oss. De flesta människor i dagens samhälle går runt med konstant höjda nivåer av stresshormoner, med andra ord kronisk stress. Blodtrycket, blodsockernivåerna och kolesterolvärdena ökar till följd av detta, samtidigt som immunförsvaret försvagas, sömnen störs och våra energinivåer påverkas negativt. När man inte sover ordentligt återhämtar man sig inte ordentligt, och den eviga stresspiralen och försämrade hälsan blir ett faktum. 

Testa denna korta guidade meditation. 15 minuter är allt du behöver för att förändra din nuvarande sinnesstämning.

Info: Video
bottom of page